İLÇE MÜFTÜMÜZ

Lütfü İMAMOĞLU

Özgeçmişi:

1967 yılında Bayburt’ta doğdu.1985 yılında Bayburt İmam Hatip Lisesini birincilikle bitirdi. Lisede okurken o dönemde imam olan babasından hafızlığını tamamladı. 1986-1988 yılları arasında Trabzon ili Akcabat ilçesi Ağaçlı köyünde İmam Hatip olarak görev yaptı.

1988-1990 yılları arasında Bayburt Gümüşsu köyünde İmamlık yaptı.1990 yılında görevinden istifa ederek Suudi Arabistanın başkenti Riyad'da bulunan İmam Muhammed Üniversitesine öğrenci olarak gitti. Bu üniversitede iki yıl arapça hazırlık eğitimi aldıktan sonra, aynı üniversitenin Usulü'd-Din Fakültesinin Hadis bölümüne kayıt yaptırdı. Bir yıl okuduktan sonra Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesine geçiş yaptı. İlahiyat Fakültesinden 1996 yılında mezun oldu.

1996 yılında yeniden İmam Hatiplik görevine döndü.1997 yılı sonuna kadar Erzurum’da görev yaptı. 1996-1997 yılları arasında kısa dönem olarak askerliğini tamamladı.

1998-2000 yılları arasında Diyanet İşleri Başkanlığı Konya Selçuk Eğitim Merkezi İhtisas Kursuna katıldı ve buradan dereceyle mezun oldu. Yine aynı dönemde Atatürk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde "Ebu Davud ve Süneni" adlı teziyle Yüksek Lisansını tamamladı.

2000-2004 yılları arasında Ardahan ili Göle ilçesinde Müftü olarak görev yaptı.2002 yılında bir yıl Ankara Rıfat Börekçi Eğitim Merkezinde yabancı dil ağırlıklı (İngilizce) Hizmet İçi Eğitim Kursuna katıldı.

2004-2008 yılları arası Bayburt İl Vaizi iken Almanya Berlin’ de Din Görevlisi olarak görev yaptı. Bu dönemde Berlin DİTİB Eyaletler Birliği Başkan Yardımcılığı ve Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı. 2008 – 2012 yıllarında Erzurum İli Oltu İlçesine Müftü olarak atandı. 2012 Yılı Müftüler Kararnamesi ile  Finike İlçe Müftülüğüne atandı.

16.10.2017 tarihinde Bursa İli Osmangazi İlçe Müftülüğüne atandı. Evli ve üç çocuk babası olan Lütfü İMAMOĞLU, halen Osmangazi İlçe Müftülüğü görevini sürdürmektedir.

Görev süresi boyunca amirlerinden; (Vali-Kaymakam-İl müftüsü) Başarı belgesi, takdir ve teşekkür belgeleri aldı.